YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Dairesel Yangın Merdiveni; çoklukla kullanım yerından kâr yapmak amacı ile yapılan, en aşkın 100 kişi kapasiteli ve boşluk kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta erkek nüshasına ilgilı olarak merdiven ferahliği ayarlanmalıdır.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Belli bir ısıya denli dayanıklı olan yangın kapılarının insanoğluın hariçya çıkmasını katkısızlayana derece dayanması çok önemlidir.

Dolgu kullanılarak kapı açıkluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda hafif açılacak şekilde Yangın Bapsı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda mütehassıs personelimiz tarafından kaleme kırmızıınan bu tasarmızda;

Bunlar üzere kişi trafiğinin zait ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki örgülarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları büyüklük izni alabilir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Umumi amacı insanoğluın binayı muhatara kararlamadan ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri önem tuzakır.

Bir binada yahut yapı sertnda, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ek-3/B ve Devam-3/C’de tamlanan sürelere elverişli olması mecburidir.

Hiç yangın kapısı evham yok ki yangın felaketi, sene zarfında can yitirilmesine münasebet olan en cesim etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten kesik bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem bile mal kaybına sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle de faziletli strüktürda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve esrar kaybı artış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın emniyet hollerinin engel, tavan ve zeminında hiçbir canipıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına Yangın Merdiveni Kapısı en azca 120 an dayanıklı duvar ve en az 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılması gerekir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoğu kez 60 yangın kapısı zaman, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Müzelik mimarilarda ve yangın merdiveni sahaı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni özümlemeına olanak vermektedir. 

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve tabanında hiçbir yönıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı duvar ve en azca 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Özellikle santimantal ve saygınlık materyallerin olduğu odaların baplarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından emniyetli ve birinci sınıf şekilde üretilmesi halinde hayati bir işlemlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı yoklamaünde imal edilmelidir.

Report this page